Be om hjelp

Be om hjelp

Tung økonomi

En av de aller største utfordringene i et parforhold er økonomi. Har du dårlig økonomi eller lite penger er det veldig vanskelig å oppnå de tingene her i livet man gjerne skulle hatt seg. Tenk deg for eksempel at du gjerne skulle kjøpt deg et hus eller en leilighet. Dette blir vanskelig om du ikke har penger eller ikke har godt nok kreditt til å kjøpe noe som helst. Får du ikke lån så får du heller ikke gjort moe. Når du ikke får gjort noe kan din partner også fort få problemer med å komme seg i gang eller komme seg på et nivå hvor dette er artig eller spennende.

Ta grep

Det beste som finner er folk med handlekraft. Er du en handlekraftig man eller dame så får du resultater. Du trenger ikke å være handlekraftig i alt du gjør, men du trenger å være handlekraftig i de viktigste tingene. Om det presser på og det ikke skal være vanskelig kan det være greit å gjøre større strukturelle endringer. Da er det viktig at du tar deg en annen jobb, får inn mer penger, eller til og med slutter i jobben. Noe av det man opplever kan være forbundet med stress eller på andre måter misnøye.

Refinansier

Den beste medisin til økonomiske vansker er bedre likviditet. Sliter du økonomisk må du ha helt. Får du ikke hjelp så må du søke hjelp. Hvordan og med hvem du søker hjelp kan være vanskelig å vite av og til. Da er det viktig at du søker hjelp til refinansiering fra noen du stoler på. Vet du ikke hvem det skal være eller hvem du skal stole på er det bedre og heller droppe usikkerheten og snakke med profesjonelle. Hvem den rette profesjonelle er her vil være de som kan område best. I Norge er dette Sambla. Denne gjengen og det laget vet akkurat hva som skal til for å hjelpe deg med å ta opp et lån for å betale ned gjeld. Når det er snakk om nye lån for å bli kvitt dyre lån er Sambla din støtte og hjelp i nøden.

Bruk nettmuligheter

De fleste er klar over at det er en fordel å redusere sin gjeld på best mulig måte. Om dette betyr reduksjon av penger, reduksjon av gjeld, eller en annen form for økning et sted som reduserer mer på sikt at annet sted. Når du tar opp et nytt lån vil du bruke det nye lånet på å redusere din kostnad. På sikt vil du derfor spare penger og forhåpentligvis redusere dine rentekostnader samtidig som du nedbetaler like raskt eller raskere. Billigere lån lar de som ønsker det enten betale ned raskere eller å betale ned mer tidsmessig likt, men selve månedsbeløpet gjennom tidsperioden vil være lavere. Det er ingen grunn til å betale mer enn det man må.